Kako izvajati spletni marketing na učinkovit način [Primeri iz prakse]

Spodaj je predstavljeno nekaj primerov, ki vam bodo pomagali k razumevanju tega kako izvajati spletni marketing, primeri pa so prikazani iz povsem različnih speltnih strani in panog, tako, da bo med prikazanimi primeri spletnega marketinga, sigurno kateri, ki bo ustrezal tudi vaši panogi oz. spletnemu marketingu.

Primer spletnega marketinga za dejavnost organizacije team building programov

Za dejavnost organizacije team building programov, sta v nadaljevanju, omenjena kar dva primera. Prvi govori o spletnem marketingu team building agencije ETC Adriatic, drugi pa o marketingu team buildign programov na internetu, znanega ekološkega posestva Trnulja.

ETC Adriatic najbrž podjetja, ki se redno zanimajo za team buildinge, sigurno že poznajo, saj ETC Adriatic svoje team building programe ponuja že vrsto let, hkrati pa jih uspešno trži tudi na Hrvaškem in po celotni ex yu regiji.

Spletni marketing podjetja ETC Adriatic, je osredotočen na plačljivo oglaševanje programov team buildinga na Googlu (s pomočjo Google Ads zakupovanjem ključnih besed) ter na SEO optimizacijo, ki prispeva, da se spletna stran ETC Adriatic, s ključnimi besedami, povezanimi s team buildingom, na Googlu, nahaja na prvi strani, tudi med t.i. organskimi/neplačanimi prikazi.

Če si boste pogledali spletno stran ETC Adriatic, boste videli, da je njihov spletni marketing (tako v plačljivem oglaševanju kot pri SEO optimizaciji), usmerjen predvsem v organizacijo team building programov za podjetja. Slednje boste opazili tudi s tem, ko boste na spletni strani opazili blog zapise, kar pomeni, da se ETC Adriatic v svojem marketingu, osredotoča tudi na t.i. blog marketing.

Blog marketing oz. vsebinski marketing, pomeni, da na svojem blogu, pri ETC Adriaticu skrbijo za redno dodajanje uporabnih in zanimivih vsebin (blogov), ki bi utegnile zanimate podjetja, ki se zanimajo za team building. Ena od takšnih vsebin je npr. blog zapis Zakaj si team building zasluži vašo pozornost?

Osnova dobrega spletnega marketinga in učinkovitega nastopa na internetu je, ne samo, da začnemo izvajati blog marketing, ampak, da uspemo blog marketing vpeti v celovit spletni nastop in trženje, k temu pa močno prispeva, če imamo najprej za spletni marketing, sploh izdelano strategijo.

Številne primere kako je zastavljena marketinška strategija, lahko najdete na internetu, med enimi izmed najbolj transparentnih marketinških strategij, pa je tudi Marketinška strategija MatijaZajšek.com – kjer spletni marketingaš Matija Zajšek opisuje trženjsko strategijo svojega nastopa za spletni strani MatijaZajšek.com in SEO-Praktik.si

Za drugi primer spletnega marketinga za panogo trženja team building programov, poglejte stran Trnulja.com. Njihova spletna stran trži preko interneta nekoliko drugačne team building programe, ki so vezani na ekološko kulinariko, izobraževanja in motivacijo, šport in gibanje ter predvsem druženje v naravi neposredne okolice slovenskega glavnega mesta, Ljubljane. Nekateri team building programi, ki jih preko spleta, trži Trnulja.com, so še prav posebej specifični – poglejte team building program z vožnjo z električno kočijo.

Dodatne ideje za izvajanje digitalnega marketinga za podjetja, ki se ukvarjajo s team buildingom, boste našli še v spodnjem videu, če pa ste na področju spletnega in digitalnega marketinga, začetnik, pa priporočamo še povezavo Digitalni marketing za začetnike.

https://mediaonemarketing.com.sg/digital-marketing-ideas-corporate-team-building-companies/

Učinkovit spletni marketing spletnih trgovin [Primer Pohištvo123.si in TopIZbira.si]

Spodaj sta predstavljena primera spletnega marketinga, nastopa in trženja na dveh spletnih trgovinah. Pohištvo123.si je spletna trgovina, ki se ponaša s tem, da ji je predvsem s konstantnim in učinkovitim spletnim marketingom, uspelo se pozicionirati kot pohištvena trgovina, ki ponuja kakovostno pohištvo po 50% nižjih cenah, kot konkurenca. Poglejte samo kakšna je njihova ponudba jedilnih miz in setov za jedilnice.

Druga spletna trgovina, topizbira.si za svoj, več kot učinkovit spletni marketing, uporablja VEČ METOD: metode Google oglaševanja (Google Ads), blog marketinga in SEO optimizacije.

S spletnim oglaševanjem in promocijo trgovino topizbira.si kupci zelo dobro poznajo kot odlično spletno trgovino z ovitki za telefone, tekom let svojega nastopa na internetu, pa v njihovi trgovini kupci najdeo praktično vsak dražji ali poceni ovitek za telefon in tudi ovitke za telefone vseh znamk.

Spodaj si poglejte dodatnih 12 marketinških strategij za e trgovine, če pa potrebujete za svojo e trgovino, specifično marketing svetovanje, pa se obrnite na kontakt, na povezavi.

Učinkovit spletni marketing priznanih blagovnih znamk [primer Abanka]

Zraven vseh zgoraj opisanih metod spletnega marketinga (Google oglaševanja, SEO optimizacije, spletnega marketinga na družabnih omrežjih, email marketinga, idr….), morajo že znane spletne in druge blagovne znamke, v svoj spletni marketing in marketinško strategijo, vključiti tudi t.i. branding reputation (oz. skrb za dobro ime blagovne znamke).

Kako vrhunsko se tega loteva na spletu npr. vsem poznana blagovna znamka, Abanka, si poglejte na njihovi spletni strani. Spletna stran Abanka je čista, lepa, pregledna, uporabna, hkrati pa tudi za potrebe učinkovitega spletnega marketinga, preprosta, enostavna in prijazna za uporabo, tako na namiznih računalnikih kot mobilnih napravah.

Še nekaj primerov lahko najdete tukaj: Steklarstvo BREG (kuhinjska stekla po meri, steklena vrata po meri, steklene tuš kabine po meri…) in Nadstreški.eu (ALU, leseni in jekleni nadstreški).

Preberite še: Brezplačni in koristni nasveti za res učinkovit spletni nastop in primer kako preko interneta npr. prodajati naravno kozmetiko