Kaj je vedeževanje in kakšne tehnike poznamo?

kaj je vedeževanjeV naslednjem zapisu se bomo posvetili vprašanju kaj je vedeževanje in kako se je razvijalo skozi zgodovino.

Pri vedeževanju se napovedujejo dogodki, ki se bodo zgodili v prihodnosti. Pri nas pogosto za vedeževanje uporabljamo besedo prerokovanje, kar ni čisto pravilno. Več informacij: Vedeževanje Merkaba

Beseda prerokovanje sodi bolj k religioznim razlagam. Preroki so bili kanali posredovanje božje volje in so prejemali božanska sporočila in jih v obliki vizij sporočali naprej. Najbolj poznan prerok je  vsekakor Nostradamus.

Kaj je vedeževanje in kakšne tehnike poznamo?

Vedeževanje iz kart

Med najbolj priljubljenimi tehnikami vedeževanja je kartomatika, to je vedeževanje iz kart. Najboljše vedeževalke največ uporabljajo tarot karte in ciganske karte, ali pa navadne igralne karte.

Astrologija horoskop

Izredno priljubljena oblika vedeževanja je astrologija, kjer vedeževalci napovedujejo prihodnost na podlagi izdelave horoskopa.

Pri izdelavi horoskopa se za vsako osebo upošteva datum in kraj rojstva, kraj kjer oseba trenutno živi in na podlagi dogodkov, ki se tej osebi dogajajo v sedanjem času in v preteklosti. (1)

Vedeževanje iz kave

Vedeževanje iz kaveŽe stoletja je priljubljeno tudi vedeževanje iz kavne usedline, kjer se prihodnost napoveduje iz pomena vzorcev, ki se pojavijo na usedlini.

Usedlina okrog ročaja običajno predstavlja spraševalca, medtem ko so desno od ročaja predstavljeni partnerski odnosi. Sedanjost in prihodnost iščemo v zgornjem delu usedline, medtem ko preteklost vidimo v simbolih na dnu skodelice.

Tehnika vedeževanja Yijing

Starodavna tehnika Yijing, je pri nas manj poznana, a zato nič kaj manj zanimiva. Odgovor na vprašanja o prihodnosti in preteklosti dobimo z žrebanjem rmanovih stebelc ali z metanjem kovanca. Sestavimo heksagram, opis dobljenega lahko preberemo v knjigi premen.

Hiromantika ali branje iz dlani

Hiromantika ali branje iz dlaniTudi vedeževanje iz dlani je izredno priljubljeno in že dolgo v uporabi.  Pri vedeževanju iz dlani, gledamo potek črt na rokah.

Hiromantika poleg črt na dlaneh, upošteva tudi kako močan je naš stisk roke, kakšne so blazinice na prstih in kako čvrste so naše roke. (2)

Vedeževanje iz kristalne krogle

vedeževanje iz kristalne krogleMed načine vedeževanja prištevamo tudi gledanje v kristalno kroglo, kar je tudi nekakšen simbol na zgodovinskih slikah o vedeževanju.

Vedeževalec v kristalni krogli vidi sence in razne simbole, iz katerih napoveduje prihodnost. Kristalna krogla lahko služi tudi kot pripomoček za sprostitev in umirjanje uma.