DIGITALNA MARKETINŠKA KAMPANJA

DIGITALNA MARKETINŠKA KAMPANJA – 5 KORAKOV DO ODLIČNE KAMPANJE

Digitalna marketinška kampanja predstavlja veliko več kot le objavljanje oglasov za vaše podjetje ali blagovno znamko na družbenih omrežjih. Digitalna marketinška kampanja je podvig, ki bo od samega začetka oblikovanja pa do predstavitve občinstvu, zahteval vašo pozornost in predanost. Digitalni marketing je že sam po sebi nenehna izmenjava podatkov med podjetji in različnimi interesnimi platformami. Kvalitetno spletno oglaševanje je rezultat dobre marketinške kampanje.

Kaj morate narediti, da bo vaša marketinška kampanja odlična?

marketinška kampanja

PRVI KORAK: DOLOČITE SVOJE CILJE

Marketinška kampanja bo zagotovo lažja, če imate v svoji glavi cilj, kaj si želite doseči s kampanjo? Sama priprava kampanje ponuja veliko možnosti, ki jih morate izbrati sami. Cilj mora biti dosegljiv in realen, moramo vedeti, kaj želimo doseči in ali je to vredno našega truda. Določeno pa morate imeti tudi časovno obdobje.

DRUGI KORAK: DOLOČITE SVOJ CILJNI TRG

Točno morate vedeti, komu in kje želite prodati svoje izdelke in storitve. Najprej morate natančno določiti, kdo trenutno kupuje vaše izdelke. Trenutna demografija vaših strank morda ni enaka demografiji, ki jo najbolj želite doseči s svojim trženjem. Če želite doseči novo ciljno skupino in razširiti svoj doseg, se morate prepričati, da nova smer, ki jo nameravate ubrati, ne bo odtujila vaših obstoječih strank.

TRETJI KORAK: CILJNO OBČINSTVO

Potrebujete podroben opis vaše idealne stranke. To vključuje podatke, kot so: njihova starost, poklic, premoženje in status, zakonski stan in vse druge spremenljivke, ki določajo, kako verjetno bodo porabili svoj denar. Čeprav je vaša ciljna demografija precej široka, morate čim bolj podrobno opredeliti svojo ciljno osebnost. To pogosto vključuje informacije o njihovih hobijih, interesih in osebnem življenju. Če izveste vse to, potem boste lažje dobili odgovor na vprašanje, kako in kje vaše potencialne stranke iščejo rešitev za svoje probleme, ali pa s katerimi besedami bodo iskali vaše izdelke.

ČETRTI KORAK: OCENITE VAŠ PRORAČUN

To je še en zelo pomemben korak, ki ga pogosto zanemarjamo ali mu ne posvečamo dovolj pozornosti. Določitev realnega proračuna je pomembna iz več razlogov. Najprej bo vaš proračun služil kot glavna omejitev pri tem, kaj lahko storite s svojo tržno kampanjo. Dobra novica je, da je digitalni marketing cenejši od običajnega trženja, kar pomeni, da bodo isti viri šli še dlje, ko jih boste uporabljali v digitalnem prostoru.

PETI KORAK: IZKORISTITE DRUŽBENA OMREŽJA

Družbeni mediji so danes najpomembnejša marketinška platforma na svetu. Vaša marketinška kampanja in njen uspeh bo na koncu odvisen od tega, kako učinkoviti ste pri uporabi družbenih omrežij. Ne samo, da so družabni mediji zelo pomembna marketinška platforma, ampak služi tudi podpori številnih drugih vidikov digitalnega marketinga in ustvarja močne sinergije. Družbeni mediji vam omogočajo, da preberete mnenja svojih strank in vidite, kako so zadovoljni z vašimi storitvami, z njimi boste lahko komunicirali in jih obveščali o novicah o vašem podjetju …