KOLESA NEWBIKE – NEPOGREŠLJIV DEL PRTLJAGE V VSAKEM AVTODOMU

Zakaj je mestno kolo NewBike več kot odličen spremljevalec vseh, ki se na počitnice odpravljate z avtodomom?

Odhod na dopust z avtodomom postaja predvsem v zadnjem času tudi pri Slovencih čedalje bolj priljubljen. Med največjimi prednostmi tovrstnega preživljanja dopusta je zagotovo udobnost potovanja, neodvisnost od lokacije in možnost bivanja v neposredni bližini morja, jezera ali reke. Če se nameravate letos na dopust tudi sami odpraviti z avtodomom, potem preverite, zakaj bi moralo mestno kolo NewBike predstavljati nepogrešljiv del vaše prtljage.

Dopust z avtodomom je brez vsakega dvoma izjemna izkušnja, ki nosi svojevrsten in prav poseben čar. Žal pa prinaša to slabost, da ste ob prihodu na željeno destinacijo nanjo izredno vezani. Ravno tu pa nastopi mestno kolo NewBike.

Omejitve se lahko pokažejo že ob potrebi po odhodu v trgovino, v kolikor je potrebno opraviti nekoliko daljšo pot, sploh takrat, ko ste avtodom že parkirali, namestili podpornike za stabilnost, postavili mizico in stole ter morda celo baldahin. Ne pravimo, da ni mogoče, vendar vso to pospravljanje in nato ponovno postavljanje je izjemno utrujajoče in časovno zamudno. Kot sredstvo za mobilizacijo je pri tem mestno kolo NewBike neprimerljivo bolj učinkovito.

Ko se boste odpravili na potovanje z avtodomom, mestno kolo NewBike v vaši prtljagi ne bi smelo manjkati

Kakor smo zapisali že uvodoma, v kolikor se na dopust odpravite z avtodomom, je mestno kolo NewBike najučinkovitejše prevozno sredstvo, ki bo rešilo vašo marsikatero težavo. Ne glede na to, če boste morali oditi po kruh v pekarno, na tržnico po sadje za obedek ali v trgovino po sončno kremo, boste to veliko enostavneje storili za krmilom mestnega kolesa NewBike.

Mestno kolo NewBike lahko prav tako uporabite za prevoz do naravnih in kulturno zgodovinskih znamenitosti, ki se nahajajo v bližini kraja, kjer dopustujete. Najsi bo to svetilnik ali izvor reke, zakaj ne bi za pot do tja uporabili mestnega kolesa NewBike?

Nedvomno pa ste med nami tudi takšni, ki ste navajeni redne rekreacije in želite poskrbeti, da med nekaj dnevnim oddihom ne bi izgubili kondicije. Zahvaljujoč mestnemu kolesu NewBike vam bo to uspelo, pa čeprav se boste morali treningom v času dopusta odpovedati ali občutno zmanjšati njihov obseg. Razlog je namreč v tem, da predstavlja vožnja z mestnim kolesom NewBike značilen primer aerobne vadbe, ki ne ohranja samo telesne kondicije in preprečuje nabiranje odvečnih kilogramov telesne teže, temveč tudi izboljša delovanje pljuč, srca ter žilnega sistema.

 

Električno kolo NewBike je za opravljanje vseh vaših poti izredno uporabno, hitro in zanesljivo

V kolikor razpolagate z električnim kolesom NewBike, vam svetujemo, da ga na dopust z avtodomom vzamete namesto klasičnega. Kolesarjenje skozi slikovito pristaniško mesto ob poslušanju šumenja valov in oglašanja galebov, je neprecenljiva izkušnja. Še veliko bolje pa vam bo, če boste za ta namen uporabili električno kolo.

Poganjanje pedalov klasičnega kolesa po razbeljenem asfaltu v času sončne pripeke, še posebej v kombinaciji z morebitnim klancem, ki bi se vam pojavil na poti, lahko hitro postane mučno in nič kaj prijetno. Z električnim kolesom se boste tem težavam izognili, saj bo vgrajeni elektro motor opravil kar precej dela namesto vas, zato bo poganjanje pedalov bistveno enostavnejše in lahkotnejše. Hkrati boste lahko na električnem kolesu dosegli občutno višje hitrosti, zaradi česar vas bo med vožnjo ves čas hladila prijetna sapica, vi pa se tako ne boste preznojili. Sedaj razumete, zakaj večina Skandinavcev, ki se na dopust odpravi z avtodomom, s seboj vzame izključno in samo električno kolo?

 

Ali lahko poletne razmere skrajšajo življenjsko dobo električnega kolesa NewBike?

Odgovor je nikalen, kajti električno kolo NewBike lahko povsem brezskrbno uporabljate tudi v poletnem času. Posebne prilagoditve niso potrebne, je pa seveda potrebno preprečiti stik električnega kolesa s slano vodo, v kolikor se boste z avtodomom odpravili ob morje. Slana voda lahko namreč pospeši nastanek korozije in vpliva na predčasno obrabo nekaterih ključnih komponent na vašem električnem kolesu.

Prav tako vam svetujemo, da električno kolo v času, ko ni v uporabi, zaščitite pred neposredno sončno svetlobo. To lahko storite tako, da ga pokrijete ali odmaknete v senčen prostor, če nič od tega ni mogoče, pa snemite in pravilno shranite vsaj baterijo, ki je na visoke temperature še posebej občutljiva.

Priprava ženskega kolesa NewBike na počitnice z avtodomom

Veliko ljudi se pred odhodom na počitnice z avtodomom vpraša, kako morajo svoje žensko kolo nanj sploh pripraviti.

Naš nasvet je, da se je potrebno pred odhodom na počitnice posvetiti predvsem zagotovitvi tehnične brezhibnosti ženskega kolesa. V ta namen vselej skrbno preverite:

  • stanje in napolnjenost pnevmatik,
  • vizualni pregled okvirja, pri čemer bodite pozorni na morebitne razpoke ali vdolbine,
  • tesnost gibljivih delov,
  • pritrditev dodatne opreme,
  • delovanje zavor, luči in obeh menjalnikov.

V kolikor opazite kakršnokoli nepravilnost ali odklon v delovanju, svetujemo, da ne odlašate z obiskom vašega ženskega kolesa na servisu. Zagotovitev brezhibnosti ženskega kolesa je pomembna zlasti v primeru, kadar se z avtodomom odpravljate v za vas nov in nepoznan kraj. Zagotovo si na počitnicah nihče ne želi povzročati dodatnih skrbi z iskanjem servisa in nadomestnih delov za svoje žensko kolo, mar ni tako?

Še nekoliko več skrbnosti pa zahteva priprava ženskega kolesa na prevoz z avtodomom, o čemer več izveste v nadaljevanju.

Kako poskrbeti za prevoz ženskega kolesa NewBike?

Ko načrtujete prevoz svojega ženskega kolesa z avtodomom, imate v splošnem dve možnosti – to lahko storite s pomočjo nosilca ali pa kolo shranite v prtljažni prostor.

Ker se pri odhodu na počitnice pogosto prenaglimo s količino potrebne prtljage, je slednji način veliko manj razširjen, kljub izredno velikim prtljažnim prostorom nekaterih avtodomov.

Veliko pogosteje uporabljen način je prevoz ženskega kolesa na nosilcu, ki se nahaja na zadnjem delu avtodoma. Pri tem je potrebno opozoriti na nujnost upoštevanja vseh navodil proizvajalca, tako pri nameščanju samega nosilca, kot tudi ženskega kolesa. Prav tako je potrebno biti dosleden pri vožnji, katera mora biti prilagojena in končna hitrost znižana, ter parkiranju, saj je tako še dodatno povečana dolžina vašega avtodoma.

 

Preden se odpravite na počitnice z avtodomom, se ustavite v kolesarski trgovini NewBike

Toplo vas vabimo, da še pred odhodom na počitnice, obiščete našo kolesarsko trgovino. Seveda ne zgolj v primeru, če boste potrebovali servis koles, ampak tudi ob iskanju ustrezne dodatne kolesarske opreme.

Ne glede na to, kam se boste odpravili na počitnice, imamo za vas v kolesarski trgovini NewBike pripravljen raznolik nabor opreme, ki vam bo vsekakor prišel zelo prav. Ste že razmislili, kje boste med kolesarjenjem shranjevali ključe vašega avtodoma in telefon? Kaj pa pijačo in prigrizek? Kako je pa z očali, sončno kremo in kapo za zaščito pred soncem? Verjetno ste hitro ugotovili, da se v poletnem času hitro nabere nemalo prtljage, če se odpravite po nakupih pa je le te še več.

V ta namen smo v naši kolesarski trgovini pripravili največjo ponudbo kolesarskih torb, košar in nahrbtnikov na enem mestu, ki vas bodo med kolesarjenjem močno razbremenila in vam olajšala vožnjo.

V naši kolesarski trgovini vam pomagamo tudi pri sklenitvi zavarovanja za vaše kolo

Ena izmed ugodnosti, ki jih omogočamo v naši kolesarski trgovini, je tudi pomoč pri sklenitvi zavarovanja za vaše kolo.

Čeprav so kraje koles v urejenih kampih in postajališčih za avtodome redke, se še vedno dogajajo. Saj veste, da tatovi koles žal nikoli ne počivajo in zgolj čakajo na ugodno priložnost, zato se oglasite v naši kolesarski trgovini in sklenite zavarovanje še pred odhodom na počitnice z vašim avtodomom!