KAKO MORA IZGLEDATI IN VSEBOVATI SEO ČLANEK?

KAKO MORA IZGLEDATI IN VSEBOVATI SEO ČLANEK, DA BO RANKIRAL NA PRVIH POZICIJAH GOOGLA?

Vsi, ki se v podjetjih lotimo SEO optimizacije se zavedamo, da en izmed najbolj pomembnih elementov SEO – ta je SEO članek.

SEO članek pa ni “običajen” blog post. 

KAJ je SEO članek, KAKO se naredi in ZAKAJ ni dobro, da je vsak članek na vaši spletni strani “SEO članek” boste izvedeli v naslednjih vrsticah.

seo članek

KAJ JE SEO ČLANEK?

Seo članek je članek, ki je optimiziran na ključno besedo. Kako poiskati ključne besede lahko pogledate tukaj →. Na kratko povedano pa: ključna beseda je beseda, ki jo ljudje v večji meri iščejo v Google brskalniku, tako da jo Google zazna in jo že avtomatsko ponuja. S pomočjo orodji kot sta na primer Ubersuggest ali Keywordshitter jih lahko iščemo in preverjamo njihov iskalni volumen.
Ali ste poiskali ključno besedo, ki je primerna za pisanje članka? (!PAZITE ne vse ključne besede so namenjene SEO člankom… Če je beseda namenjena blog postu ali drugi vsebini lahko preverite iz par prvih Google rezultatov – če je večina rezultatov na prvi strani Googla v obliki člankov, ste na pravi poti!)

KAKO NAPISATI KAKOVOSTEN SEO ČLANEK, KI BO RANKIRAL NA PRVIH POZICIJAH?

Osnova SEO – ta je kakovostna vsebina. Google skratka pozna, če je vsebina samo odkrivanje tople vode, ali če jo piše strokovnjak. To je za copywriterje in ustvarjalce vsebin izziv, ker seveda ne morejo biti strokovnjaki na vseh področjih, čeprav se to od njih na nek način pričakuje. Ko se lotite pisanja članka, preberite čim več domačih ter tujih virov, člankov s enako tematiko in brez tegas, ga bi kopirali, napišite članek, ki bo boljši, kot vsi ostali. Ha! Zveni enostavno? Mogoče! Verjetno se pa že zdaj zavedate, da enostavno sigurno ni. Gre se za delo, ki zahteva potrpežljivost ter pogum, če se ga pa boste pravilno lotili, dobite zaželjene rezultate prvih Googlovih poziciji.

Ko je članek enkrat napisan, ga je treba optimizirati. Če ustvarjate vašo spletno stran v Elementorju, priporočamo inštalacijo Rank Math plugina, ki vam bo pomagal s optimizacijo. Ne pozabite uporabiti ključno besedo v napisu, meta opisu, v Alt-tekstu slike ter URL – ju. Naj ni napis in meta opis predolg, temveč da je udaren in privlačen za bralce. V članku linkajte do lastne ter tuje vsebine in bralcu ponudite k ogledu tudi Youtube video s vsebino, ki bo razvijala in nadgrajevala ta vašo.

ZAKAJ NI DOBRO, DA SO VSI ČLANKI NA VAŠI SPLETNI STRANI “OČITNO SEO”?

SEO ustvarjalci seveda sprejemamo konkurenco in nas zanima, kaj se pri drugih dogaja in kakšne ključne besede so odkrili. Če boste vse članke pisali samo na ključne besede, bo drugim preveč očitno, kam ciljate. Dejte napisati tu pa tam tudi tako imenovano “uporabno vsebino” ki bo vašim rednim bralcem zabavna, ampak konkurenco zmede.

Smo odkrili, kaj je SEO članek in kako ga napisati? Če vas še kaj na to temo zanima, nas kontaktirajte in vam bomo z veseljem odgovorili!