Naj vaši lasje zopet zasijejo z arganovim oljem

Spodaj je opisano arganovo olje za lase.

Svileni, močni in obenem mehki lasje so v okras našemu obrazu, zato vsi, ki nimajo takšnih las, vztrajno in potrpežljivo preizkušajo razna sredstva za nego lasišča. Lasje niso samo okras, ampak varujejo glavo pred prehudim in močnimi sončnimi žarki in pogosto tudi pred blagimi udarci. Kozmetična industrija se je v modernem času močno razvila, zato imamo na voljo dovolj kozmetičnih izdelkov za nego las, a včasih je bolje poseči po naravnih pripravkih, ki so jih uporabljali naši predniki. Nega las z zelišči in negovalnimi olji je prav gotovo bolj prijazna do las in lasišča, zato je dobro da svojim lasem včasih privoščimo nekaj razvajanja.

arganovo olje za lase

Arganovo olje – podrobnosti tukaj.

Naravna sredstva za nego las

Krtačenje las

Za svetleče lase je še vedno najboljši način krtačenje. Pred stoletji so imele ženske vedno dolge in lepe lase, v navadi je bilo da so vsak večer 100 krat potegnile s krtačo skozi lase. S tem so lasišče masirale in izboljšale prekrvavitev, lasje so zasijali, saj so  maščobo z lasišča s krtačo razporedile po lasišču.

Priporočamo še: Ginseng uporaben tudi v kozmetiki

Umivanje las z mladimi brezovimi listi

Mlade brezove liste skuhajte v loncu vrele vode in pustite stati 20 minut. Precedite in ohladite na takšno temperaturo, ki ne bo prevroča za vaše lasišče. Lase namakate v pripravku iz brezovih listov in z njim masirate lasišče 15 minut. Las ni potrebno več spirati in lasje bodo mehki in voljni.

Arganovo olje za lase

Nega las z arganovim oljem

Kozmetični pripravki za nego las pogosto vsebujejo arganovo olje. Ker je bogat z vitaminom E in esencialnimi maščobnimi kislinami, lahko z njegovo pomočjo naši lasje spet pridobijo zdrav in svež videz.

Z arganovim oljem lahko lase umijemo, ga uporabimo kot balzam za mehkejše lase, ali pa ga uporabimo za oblikovanje pričeske. Arganovo olje naredi lase sijoče, z njim lase navlažimo in naredimo mehkejše, posebej ga priporočajo za nego suhih las s poškodovanimi konicami. Če nekaj časa vztrajamo pri negi las z arganovim oljem, se bodo rezultati prav gotovo kmalu pokazali.

Arganovo olje naše lase tudi ščiti pred sončnimi žarki, mrazom, vetrom in smogom. Pripomore tudi k hitrejši rasti las, kar je posebej primerno za ljudi, ki so jim zaradi kemoterapije ali kakšne maligne bolezni izpadli lasje.

Priporočamo še: Kaj je dobro za kosti?

Viri:
Jelka Franzot, Kozmetika in mi
Earl Mindel, Vedno zdravi
ArganOil World
Top 12 benefits of argain oil – dr.Axe
6 amazing argan oil benefits

Ključna beseda: arganovo olje za lase